Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 A Marsnak vas magja van, ami 3000km. széles. Köpeny, ami 1800km. , és a kéreg, ami 100km. vastag. Légköre amint már írva van, 95%-ban szén-dioxid, a maradék 5% nitrogén, argon, és egy kevés oxigén, ami nem elegendő az élethez( a Földön 21% az oxigéntartalom). 30km.-rel a felszín felett vastag felhők vannak, majd egy nagy kiugrással a felszín felett porfelhők, és méregező gázok vannak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gerti@rudi.hu

(Gertrudisz, 2012.02.11 22:20)

Oké, teljesen butaságot írtál. A Marson homokleitos urganza típusú élet lehetséges jelen, csak ezt a NASA nem fogja megírni, legalábbis még most nem. A köpeny mérete szintén eltér, kicsit érdesebb és szélesebb, hogy jobban tapadjon a marsi porban. A mérgező gázokról meg annyit, hogy inkább azt kellene szívnod. Te uránusz.

Re: gerti@rudi.hu

(bármi, 2015.11.06 14:30)

Nem kell oxigén az élethez. Sőt az oxigén egyenesen mérgező. A földi életnek is alkalmazkodnia kellett a kialakuló növekvő oxigén koncentrációhoz. Ezt azzal tette, hogy az ősi sejtek bekebeleztek egy olyan baktériumot, amelyik képes volt oxigéndús környezetben élni. Ez a baktérium a sejtjeinkben levő mitokondrium. Nélküle nem tudnánk oxigén jelenlétében létezni.
De vannak szép számmal olyan élőlények a földön, akik most sem tudnak oxigén jelenlétében élni (obligát anaerob szervezetek). Baktériumok, gombák.
A beleinkben lakó baktériumok sem oxigéndús környezetben élnek.

Ez is

(Ez van, 2009.11.09 20:21)

Egy kicsit lehetne bővebb!!!